Možnost objednávky ryb on-line
Objednávku zpracovaných ryb si vyzvednete bez čekání a platba proběhne až na místě...

Více v archivu


Pstruh lososovitý


Na naše území byl dovezen v roce 1888 z Německa, kam byl již dříve dovezen ze Severní Ameriky (1882). Začal se chovat v rybnících a v menších průtočných nádržích. Dnes se chová převážně v recirkulačních systémech, případně v průtočných nádržích. V normálních podmínkách dorůstá v 1. roce délky 10 až 15 cm, ve 2. roce 20 až 30 cm a hmotnosti až 300 g. Tržní hmotnosti (od 500 g) dosahuje ve 2 – 3 letech, v optimálních podmínkách i podstatně dříve. Mlíčák pohlavně dospívá nejčastěji ve 2. roce a jikernačka ve 2. až 3. roce života.

Jedná se o pstruha, který se chová pro jeho růžové maso a vynikající chuťové vlastnosti masa.  Tito pstruzi jsou vhodní k filetování. Pstruha je možno připravovat dušením, pečením, uzením i grilováním, nedoporučuje se fritování, po kterém nejde maso oddělit od žeber, je příliš vysušené. 

 

Pstruh lososovitý - ryba
Pstruh lososovitý - maso